Jsme specialisté na italskou kávu.
Víme, co prodáváme!
Kávy značek Lavazza, Illy, Segafredo, Bristot, LuCaffe, Hausbrandt, Danesi, Izzo Caffé, Dallmayr, MAURO Caffé, Tre Forze!, Udinese, Costadoro, La Brasiliana, Musseti Caffé, Nannini Caffé, Parana Caffé, Badilatti Caffé, Caffé L´Antico, Gimoka, Pellini, Caffé del Dodge, Passalacqua Caffé, Blaser Caffé, Caffé Ambrosiano, Diemme Caffé, Martella Caffé
G.A.T. Moka kavovar PEPITA 1 šálek
- Akce

- Kompletní specifikace
- G.A.T. Moka kavovar PEPITA 1 šálekSkladem179,00 Kč147,93 Kč bez DPH
G.A.T. Moka kavovar PEPITA 1 šálek
Hliníková moka konvička od firmy G.A.T. v klasickém designu nabízí skvělý poměr ceny a kvality.Vhodné pro použití na následujících typech vařičů: plynový, elektrický, sklokeramický. Produkt není vhodný pro umývání v myčce nádobí.
Návod k použití:
Před prvním použitím kafeterii pečlivě omyjte, uvařte několikrát kávu a tu vylijte. K mytí kafeterie nepoužívejte drátěnku ani čistící prostředky. Doporučujeme používat jenom vodu a jedlou sodu.
1) Do spodní části moka konvice nalijte studenou vodu. Vodu naplňte maximálně pod pojistný ventil. Existuje i varianta plnění na střed ventilu, ale tato příprava vám může zapříčinit usazování vodního kamene na jeho částech a tím způsobit jeho nefunkčnost.
2) Namletou kávou naplňte filtr ve středním dílu konvičky. Filtr naplňte vždy po okraj, popř. po rysku. Kávu zarovnejte, ale neupěchovávejte. Stačí poklepat na okraj filtru a káva si sama ideálně sedne. Dejte pozor, aby káva nezůstala na okrajích filtru, bránila by pak správnému utažení závitu.
3) Pevně sešroubujte oba díly konvičky. Pozor na netěsnosti, při troše nepozornosti se může stát, že budete mít kávu všude, jelikož začne protékat netěsnými závity.
4) Postavte konvičku na vařič. Použijte vždy mírný oheň aby káva nezhořkla přílišným přehřátím. Po několika minutách varu na mírném ohni začne voda probublávat přes kávový filtr a v horní nádobce se začne měnit v lahodnou kávu bez sedimentu. Jak poznat, že je hotovo? Naučte se konvičku poslouchat.
5) Když pára začne procházet kávou, vydává syčivý zvuk. Po několika přípravách kávy se právě podle něj naučíte odhadnout, kdy probublalo potřebné množství vody, a konvičku odstavíte. Pozor – po přebublání páry přes filtr ztlumte oheň a dále nevařte – došlo by k přepálení kávy a tím i jejímu nechtěnému zhořknutí a poničení aroma. Důležité je aby ve spodní části vždy zůstalo po vypnutí zdroje tepla alespoň malé množství vody.
Upozornění:
Nepoužívejte kafeterii bez vody,
umístěte kafeterii z dosahu dětí,
nepoužívejte kafeterii k přípravě jiných nápojů např. kakaa či rozpustné kávy ( mohli by způsobit ucpání filtru),
kontrolujte pravidelně stav trychtýřového filtru, filtru a těsnění, popřípadě vyměňte za nové,
po použití kafeterie ji nechte před rozšroubováním nejdříve vychladnout,
při užití elektrického sporáku užívejte vždy nejmenší plotýnku.